Wie ben ik

Ik ben Pieter Bosch, amateur fotograaf.

Ik ben reeds op jonge leeftijd met fotografie begonnen. Ik ben zelf nooit met het ontwikkelen van foto’s bezig geweest. Alleen met het maken van foto’s. Nu het digitale tijdperk is aangebroken ben ik weer meer en meer gaan fotograferen. Door het volgen van een cursus fotobewerken ben ik in contact gekomen met een fotoclub.
Als lid van een fotoclub word je uitgedaagd om nog meer met fotografie bezig te zijn. Je krijgt nieuwe ideeen en praat over techniek. Met als gevolg dat je ook betere foto’s gaat nemen.
Mijn eerste camera was een zogenaamde BOX-camera, deze moest je voor je buik houden en dan kon je dmv een paar lensjes toch recht vooruit kijken. Toen er voor deze camera bijna geen rolletjes meer te koop waren heb ik die ingeruild voor een andere camera. Gelukkig ben ik later toch weer in het bezit gekomen van een soort gelijke camera. Rond mijn 12de jaar kocht ik mijn eerste analoge spiegel reflex camera, gewoon omdat ik van fotograferen hield. Nu kon ik ook lenzen wisselen en alles wat dichterbij halen. Na eerst met een digitale compact camera gewerkt te hebben, kocht ik in 2005 een digitale spiegelreflex camera van Nikon. Inmiddels is deze¬†ook alweer vervangen door een full-frame. Gewoon door het proberen heb ik mezelf veel aangeleerd. Later heb ik tijdens diverse fotografie vakantie’s veel bijgeleerd en ben ik de theorie beter gaan begrijpen.

Mijn huidige apparatuur:

 • Nikon D800 body
 • Nikon D200 (reserve) body
 • Nikon 24-120mm F4 VR
 • Nikon 105mm f2.8 VR Macro
 • Nikon 50mm f1.4 portretlens
 • Nikon 80-200 f2.8 lens
 • Sigma 170-500mm lens
 • Nikon SB800 flitser
 • Teleconverter 2x
 • 3poot, 1poot en reis statief
 • UV en Polarisatie filters
 • Grijs filter (6 en 10 stops)
 • Cokin P-formaat filterset
Volg Pieter Bosch: